Informaatioyhteiskunnan perustaja

Aldus Manutius (1449–1515) oli rakentamassa nykyisenkaltaisen informaatioyhteiskunnan perustaa. Hän otti tehtäväkseen renessanssiaikaan asti säilyneen antiikin kirjallisuuden varjelun enemmältä katoamiselta ja julkaisi runsaasti unohdettuja antiikin käsikirjoituksia painettuna. Manutius julkaisi sekä kreikan- että latinankielistä kirjallisuutta, mutta myös italialaisia klassikkoja.

Maniutiuksen työn jälki näkyy yhä edelleen, Manutius nimittäin teetti maailman ensimmäisen kursiivikirjasintyypin. Se otettiin käyttöön Aldine Press -painotalossa, jonka Manutius perusti Venetsiaan vuonna 1494. Manutiuksen keksintöihin kuuluivat myös pienet ”taskupainokset”, joita kuka tahansa saattoi ostaa ja omistaa. Lisäksi hän kehitti puolipisteen nykyisen käyttötavan

Manutiuksen työtä jatkoivat hänen seuraajansa julkaisemalla ensimmäiset painetut laitokset monien tunnettujen henkilöiden kuten Aiskhyloksen ja Hippokrateen teoksista.

Lue lisää Wikipediasta klikkaamalla tästä.