20.1.2016

Beibamboo® –  Best for Baby

Maailma on kova, mutta ensikosketuksesta voisi tehdä vähän pehmeämmän, ajatteli

lastenvaatemerkki Beibamboon perustaja Nina Ignatius vuonna 2009.

”Idea sai alkunsa oman, keskosena syntyneen lapseni syntymästä. Häntä hoidettiin kahdeksan viikkoa sairaalassa ja sinä aikana ehdin useasti ihmettelemään, eikö tällaista pientä ja hentoa olentoa voisi pukea vähän fiksumminkin. Sellaisiin vaatteisiin, jotka eivät hierrä, kutise tai hankaa. Keskosvauvan pukemista hankaloittavat myös erilaiset kanyylit ja piuhat”, taustoittaa Ignatius idean syntyä.

Ignatius päätti toimia ja ryhtyi suunnittelemaan vauvanvaatemallistoa, joka olisi kaunis ja koostuisi kaikkein tarpeellisimmista ja jokapäiväisessä käytössä olevista vaatteista. Ihmetyksen aihe oli myös se, että suunnittelijat eivät ole ottaneet huomioon vauvan nopeaa kasvuvauhtia luomalla vaatteita, jotka kasvaisivat lapsen mukana? Yksi tärkeä tekijä olisi myös niissä käytettävät materiaalit. Ne saisivat olla ekologisia. Ei vaan ympäristön, mutta myös lapsen takia.

”Vaatteissamme käyttämämme bambuviskoosi ja ekopuuvilla ovat molemmat Öko-Tex 100 -sertifioituja ja täysin myrkyttömiä. Bambuviskoosi tulee sääntöihin sitoutuneilta kiinalaisilta viljelmiltä ja ekopuuvillan ostamme intialaisilta tavarantoimittajiltamme.

Ekologisuus näkyy myös tuotteidemme etiketeissä ja muissa painotuotteissamme. Niissä kaikissa on vastuullisuudesta kertova ClimatePartner -merkki. Ympäristöystävällinen painaminen olikin yksi merkittävä tekijä miksi valitsimme juuri Alduksen painoalan yhteistyökumppaniksemme, painottaa aiemmin itsekin graafisena suunnittelijana työskennellyt Ignatius.

 Beibamboon tuotelaput on painettu siemenpareille ja niistä voidaan kasvattaa kukkia