Internet ja digitaaliset palvelut ovat muuttaneet arkeamme. Ne ovat muovanneet työtä, vapaa-aikaa, kulttuuria ja taloutta sekä luoneet uusia tapoja olla yhteydessä toisiimme. Verkossa rakennamme identiteettiämme ja ilmaisemme tunteitamme. Kaikki tämä on vaikuttanut myös taiteeseen.
Tästä kertoo maaliskuun lopulla Kiasmaan avattu kansainvälinen nykytaiteen suurnäyttely ARS17. Uuden vuosituhannen taiteilijat esiintuovan näyttelyn teemana on digitaalinen murros. Näyttely laajentaa teemanmukaisesti näyttelykokemuksen myös verkkoon.
ARS-näyttelyitä on järjestetty Suomessa vuodesta 1961 alkaen ja ne ovat tavoittaneet yhteensä yli miljoona kävijää ja esittäneet teoksia noin 600 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. ARS17 on yhdeksäs suurnäyttely ja se on esillä Kiasmassa 14.1.2018 saakka. Näyttely on myös osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.
Alduksen painama, ARS17-näyttelystä 35 kansainvälisen taiteilijan teosten kautta kertova kirja on upea kokonaisuus. Se on myös hyvä esimerkki siitä miten digitaalisuutta ja nykyteknologiaa voidaan yhdistää painotuotteeseen.
Kannen ARS17 logosta avautuu taiteilija Charles Richardsonin teos ”Ten Feet Tall” (2017). Sen saa näkyviin Arilyn-sovelluksella, jonka voi ladata ilmaiseksi mobiililaitteeseen App Storesta ja Google Playsta.