Italian ja Orientin lumo  -näyttely Sinebrychoffin taidemuseo 1.2.-27.5.2018

Italialainen Ippolito Caffi (1809–1866) oli kaupunkinäkymiin ja maisemiin erikoistunut taiteilija, seikkailija ja isänmaanystävä. Ippolito Caffi oli veduta-maalausperinteen jatkaja ja uudistaja. Hän ihaili italialaisen Canaletton taidetta ja se ilmenee hänen varhaisissa meri- ja arkkitehtuurinäkymissään kirkkaana ja kuulaana esitystapana.
Myöhemmin hän saavutti mainetta maalaamalla sumun täyttämiä maisemia intensiiviseen, romanttiseen henkeen. Caffin öisissä maisemissa kaupunki muuttui näyttämöksi, jossa keskeisiä eivät olleet enää rakennukset, vaan unenomaisen valon salaperäinen hohde.
Sinebrychoffin taidemuseossa oleva näyttely vie yleisön matkalle Venetsiaan, Roomaan, Napoliin, Ateenaan, Konstantinopoliin ja muihin Orientin kaupunkeihin.
Caffi oli seikkailija, joka ei tyytynyt turistireitteihin, vaan ulotti matkansa huomattavasti kauemmas, riskienkin uhalla. Egyptissä, Syyriassa ja Jerusalemissa tehdyt maalaukset, vesivärityöt ja piirustukset vievät meidät paikkoihin, jotka eivät kuuluneet tavallisiin Grand Tourin kohteisiin. Näyttelyssä on esillä 73 maalausta ja yhteensä 15 piirustusta ja vesivärityötä Fondazione Musei Civici di Venezian kokoelmista.

Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmiin kuuluvat maamme arvokkaimmat ja kansainvälisesti merkittävimmät eurooppalaiset vanhojen mestareiden maalaukset. Museon ytimen muodostaa Paul ja Fanny Sinebrychoffin ainutlaatuinen kotimiljöö, joka on pysyvästi esillä museon toisessa kerroksessa. Sinebrychoffien taidekokoelma huonekaluineen ja esineistöineen siirtyi Suomen valtiolle testamenttilahjoituksena 1921.

näyttelykalenteri https://museot.fi/nayttelykalenteri/index.php?nayttely_id=17123
Sinebrychoffin taidemuseo https://sinebrychoffintaidemuseo.fi