Alduksen painamia kirjoja on ollut esillä syksyisillä kirjamessuilla sekä Helsingissä, että alan suurimmassa ja merkittävimmässä tapahtumassa Frankfurtissa. Frankfurtissa Alduksen tänä vuonna painamista kirjoista nähtiin viisi. Neljä niistä oli esillä Aalto-yliopiston kustantamon, Aalto ARTS Booksin osastolla. Muotoilusta, mediasta, taiteesta sekä visuaalisen kulttuurin eri alueilta kirjoja julkaiseva Aalto ARTS Books oli puolestaan osa Suomen yhteisosastoa.

– Kirjatuotantomme on tänä vuonna tuplaantunut viimevuodesta, joten mukanaolo Euroopan ja ehkä koko maailmankin merkittävimmässä kirjatapahtumassa sopii meille hyvin. Messuilla on nähtävissä läpileikkaus maailman parhaista kirjoista, toteaa Juhani Saloranta.
– Mitään erityistä trendiä ei Frankfurtin messuilla ollut nähtävissä, mutta huomionarvoista oli kuitenkin digitaalisen painamisen osuus kirjatuotannossa. Se on kirjojen osalta edelleen varsin vähäinen, vaikka digipainamisen markkinat ovat muuten voimakkaassa kasvussa, jatkaa Saloranta.
Viides Alduksen messuilla nähty teos oli Suomen kauneimpien kirjojen joukkoon valittu taiteilija Olli Marttilan näyttelyluettelo. Jyväskylän Taidemuseon tilaaman teoksen on suunnitellut graafinen suunnittelija Teija Lammi.

Samainen teos oli esillä kauneimpien kirjojen joukossa myös Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa.
Jos messut jäivät jostain syystä väliin, niin voit tutustua messujen antiin katsomalla Frankfurtin messuvideon tästä tai lukea Helsingin Kirjamessujen Messulehden tästä
Kirjateema on muutenkin ajankohtainen, sillä kuluva vuosi 2015 on ollut Kirjan vuosi.