Suomessa on valittu vuoden kauneimpia kirjoja yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1947 lähtien. Viimeisten vuosikymmenien saatossa Aldus on ollut estraadilla lukuisia kertoja. Tänäkin vuonna yksi Alduksen painama teos vakuutti valinnasta vastaavan Suomen kirjataiteen komitean ja tuli valituksi vuoden 2017 kauneimpien kirjojen joukkoon.
Teos on valokuvaaja Maija Tammen väitöskirjana toteutettu Sick Photography – Representations of Sickness in Art Photography
Sick Photography – Representations of Sickness in Art Photography

RAADIN PERUSTELUT
”Rohkea ja kekseliäs väitöskirjan ulkoasu tuntuu yhä mahdottomuudelta. Valokuvien käyttö ja typografia tekevät tästä kirjasta samanaikaisesti luettavan ja nautittavan. Taitto on napakkaa, mutta riittävän avaraa. Kokonaisuus hengittää.

Kustantaja – Aalto ARTS Books
Kirjapaino  Aldus Oy
Sitomo – Mestarinkirja
Reproduktio – Asko Rokala / Bee2 Oy
Graafinen suunnittelija – Jesper Vuori
Valokuvaaja – Maija Tammi
Paperi – Munken Pure 100g & 150g, Maxisilk 130g
Kirjainlaji – Proxima Nova, Caslon

KAUNEIMMAT KIRJAT
http://www.kauneimmatkirjat.fi