Siitäkin huolimatta, että painokoneet ovat pyörineet Alduksessa koko kesän, olemme päässeet nauttimaan kulttuurista sekä maistamaan kesän makuja. Niitä ovat tarjonneet kesän aikana painamamme Malli ja hullu kuvailija sekä Brinkhall soi – musiikkia, makuja ja mietteitä -teokset

Malli ja hullu kuvailija kokoaa yhteen Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelman teoksia ja Riikka Ala-Harjan niihin kirjoittamia monologeja. Monologit on kirjoitettu Serlachius-museo Göstan Malli ja hullu kuvailija -näyttelyä varten.

Kirjan ja näyttelyn nimi Malli ja hullu kuvailija viittaa Akseli Gallen-Kallelaan, joka 1880-luvun lopulla Keuruulla Ekolan torpassa oleskellessaan ja työskennellessään sai paikallisilta kutsumanimen “kuvailija”.

Painotyö joka myös maistuu

Yksi tämän kesän maistuvimmista Alduksessa painetuista teoksista on varmasti ollut jo mainittu Turun Kakskerrassa sijaitsevan Brinkhallin kartanon historiasta ja sen vaiheista kertova kirja, Brinkhall Soi – musiikkia, makuja ja mietteitä. Reilussa kuukaudessa ideasta valmiiksi 128-sivuiseksi kirjaksi valmistunut Brinkhall Soi on pala suomalaista kulttuurihistoriaa. Se kertoo kamariorkesteri Refugium musicumin vuodesta 2005 järjestämän Brinkhall soi –festivaalin ensimmäisistä kymmenestä vuodesta. Kirjaan on koottu esiintyjien muistelmien lisäksi kartanolla konserttien yhteydessä nautittujen illallisten ja niissä esiintyneiden vieraiden omia reseptejä.