Historia

Kirjapaino Aldus on lahtelainen lisäarvoa tuottava, asiakaslähtöinen ja vastuullinen painotalo. Keskeisintä markkina-aluettamme on pääkaupunkiseutu ja eteläinen Suomi. Tuotantotilamme sijaitsevat Lahdessa, mutta palvelemme asiakkaitamme Helsingissä sopimuksen mukaan.

Meidät tunnetaan asiakkaiden keskuudessa korkeasta laadusta ja toimitusvarmuudesta. Toimintamme kivijalkoja ovat avoimuus, vastuullinen yrityskulttuuri ja ympäristökuorman minimointi.

 

Historia

Kirjapaino Aldus syntyi vuonna 2007, kun kaksi tunnettua, perinteistä ja osaavaa painotaloa LahtiPrint ja Salpausselän Kirjapaino yhdistivät voimansa uuden nimen alle. Alduksella on vahva kokemus kirjapainoalalta, kattaahan painotalon taustayritysten historia yhteensä yli 175 vuotta Päijät-Hämäläistä kirjapainotoimintaa. Niihin vuosiin sisältyy paitsi tuhansia ja taas tuhansia painotöitä myös – ja ennen kaikkea – systemaattista ja onnistunutta työtä laadun kehittämiseksi. Näkyvin tunnustus onnistumisesta tässä työssä on Suomen Laatupalkinto, jonka Salpausselän Kirjapaino sai vuonna 2000.

Olemme olleet myöskin mukana mm. useamman  ”Vuoden kaunein kirja” toteutuksessa, kuvankäsittelyn ja painamisen osalta.

Nimensä Aldus on lainannut Aldus Manutiukselta, joka kuului myöhäiskeskiajan eturivin kirjapainotoimijoihin. Sama aito innostus, joka siivitti Aldus Manutiusta, saa meidät 2000-luvun alduslaiset tekemään parhaamme!

HISTORIAKUVIA
HISTORIAKUVIA
HISTORIAKUVIA
HISTORIAKUVIA
HISTORIAKUVIA
HISTORIAKUVIA

Informaatioyhteiskunnan perustaja

Aldus Manutius (1449–1515) oli rakentamassa nykyisenkaltaisen informaatioyhteiskunnan perustaa. Hän otti tehtäväkseen renessanssiaikaan asti säilyneen antiikin kirjallisuuden varjelun enemmältä katoamiselta ja julkaisi runsaasti unohdettuja antiikin käsikirjoituksia painettuna. Manutius julkaisi sekä kreikan- että latinankielistä kirjallisuutta, mutta myös italialaisia klassikkoja.

Maniutiuksen työn jälki näkyy yhä edelleen, Manutius nimittäin teetti maailman ensimmäisen kursiivikirjasintyypin. Se otettiin käyttöön Aldine Press -painotalossa, jonka Manutius perusti Venetsiaan vuonna 1494. Manutiuksen keksintöihin kuuluivat myös pienet ”taskupainokset”, joita kuka tahansa saattoi ostaa ja omistaa. Lisäksi hän kehitti puolipisteen nykyisen käyttötavan

Manutiuksen työtä jatkoivat hänen seuraajansa julkaisemalla ensimmäiset painetut laitokset monien tunnettujen henkilöiden kuten Aiskhyloksen ja Hippokrateen teoksista.